top of page

Enjoy

Culinair

Milord-IMG_3202.jpg

Wie houdt van lekker eten, zal niet teleurgesteld zijn. Men kan zich makkelijk restaureren op wandelafstand. Ellezelles telt trouwens een tweesterrenrestaurant « Le Château du Mylord » naast talrijke andere restaurantgelegenheden binnen een straal van 3 km rond de B&B.

Fietsen

Fietsen.jpg

Ellezelles bevindt zich op de taalgrens van Wallonië en Vlaanderen, het ligt in het verlengde van de Vlaamse Ardennen. De grote wielerklassiekers spelen zich af op enkele km van de B&B. De streek is trouwens een plek bij uitstek voor liefhebbers van fietsen, VTT en wielertoeristen.

Wandelen

Ravel 100m van BenB.jpg

Tientallen wandelroutes in de nabije omgeving brengen wandelaars, fietsers, paardenliefhebbers langs schitterende panoramische verzichten. Wie niet houdt van steile paden, kan op enkele tientallen meters van de B&B kiezen voor een vroegere treinroute die nu omgevormd werd tot een vlakke wandelroute met verharde bodem. De route verbindt Ronse met Vloesberg en loopt dwars door Ellezelles.

Met kinderen

Paria Daiza.jpg

Ook kinderen vinden hier vast hun gading : Paira Daiza bevindt zich op 20km, de Ijsmolenhoeve met kinderboerderij op amper 4 km, de gratis zoo van Lille (Frankrijk) bevindt zich op een kleine 50km en het provinciedomein De Gavers (Geraardsbergen) ligt op slechts 18 km van de B&B. 

Musea & Cultuur

Wie houdt van musea en geschiedenis brengt vast een bezoek aan Lessines (Notre Dame à la Rose), Ath, Ronse of Oudenaarde, steden die slechts tussen de 5 à 20 km van de B&B verwijderd zijn en elk een eigen verhaal hebben met een rijk historisch verleden. Zonder de gemeente Ellezelles zelf te vergeten waar het interactief museum (la Maison du Pays des Collines) op amper een boogscheut van de B&B, de geschiedenis en rijkdom van de streek beschrijft.

2 PK tje

2PK8.jpg

Een rondrit naar Pays des Collines of 'land van de heuvels' met een 2Pk'tje is pure ontspanning met een vleugje nostalgie.  In de wagen liggen een picknick dekentje alsook enkele routes in de Pays des Collines.  De ene route is bewegwijzerd met uitleg, een autozoektocht, een andere route is met een ouderwetse landkaart of je kan uiteraard vrij rondrijden.  

Bezoek de webpagina voor verdere inlichtingen :  

E-Bikes

Fiets1.jpg

Zin in een ontspannende fietsvakantie, maar dan zonder aan het eind van de dag bekaf te zijn? Dan is een elektrische fiets exact wat je nodig hebt. Vanaf 2 dagen of 4 fietsen leveren en halen ze de fietsen GRATIS op aan onze B&B.

Massage

Massage1.jpg

Zin in een heerlijke massage naar keuze op de kamer, reserveer vooraf rechtstreeks Jan Denys op 0478/999671 (1U30 voor 70€).

Bed & breakfasts, chambres d'hôtes, charmehotels en meer

Bedeenbreakfast BE.jpg

Bent u op zoek naar een Bed & Breakfast aan zee,... zoekt u fietsvriendelijke logies in Limburg, een weekendje in een B&B in Brugge of zoekt u een Bed and Breakfast in de Ardennen ? Dan bent u bij Bedandbreakfast.be aan het juiste adres ! Reserveer veilig en rechtstreeks bij de B&B eigenaar...

bottom of page